„Befogadó település” a nyírtassi iskolábanHír | Esemény | 2015.03.03.

Akárcsak az ép állampolgároknak, a fogyatékkal élő embereknek is egyenlő jogaik vannak, és joguk van a méltósághoz, az egyenlő elbánáshoz, a független élethez és a társadalomban történő teljes körű részvételhez.

A befogadó társadalom alapja a diszkrimináció-mentességgel párosuló pozitív cselekvés, amihez nélkülözhetetlen a sérült emberek nehézségeinek megismerése. A sérült emberek nem szeretnének mást, mint elfogadást és nem sajnálatot. Ezt a célt segíti elő a Revita Alapítvány „Befogadó település” (NEA-KK-14-SZ-0965) programja.

A 2015. március 2-án Nyírtasson az általános iskolában a diákoknak lehetőségük volt élményalapú, gyakorlatias programokon kipróbálni milyenek a látás-, mozgás-, hallás- és beszédsérült emberek mindennapjai.



A "Befogadó település" programsorozat nyírtassi állomásán e mellett értelmi fogyatékosságról szóló filmet nézhettek meg a résztvevők. Ezt követően pedig a nap összegzésként egy fogyatékosságról szóló totó kérdéseit töltötték ki évfolyamonként a diákok. A totóban a legügyesebbnek a 6. osztályosok bizonyultak, őket jelképes ajándékcsomaggal díjaztuk.

A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.