Bállal köszöntötték a tavaszt a fogyatékkal élőkHír | 2015.04.14.

Kivilágos-kivirradtig mulatott a több mint kétszáz részvevő a Soha ne add fel! Egyesület udvarhelyi szülők önsegítő csoportjának negyedik tavaszköszöntő bálján szombaton.

Jó volna, ha sokan megtapasztalnák, milyen jól tudnak mulatni a fogyatékkal élők, ha van ahol és van, akivel. A szervezőket is meglepte a nagy érdeklődés: szinte nem volt elég nagy a tágas bethlenfalvi rendezvényterem, amelyet idén is bérmentve vehettek igénybe. Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról; Szentegyháza, illetve Lövéte környékéről; az Udvarhelyhez közeli falvakból, Lókodból és helyből buszokkal, kisbuszokkal érkeztek a részvevők.

A székelyszentkirályi amatőr színtársulat két előadással ajándékozta meg a népes nézősereget: sokat nevettek a nyugdíjas-paródián, valamint a süketnek és a hallónak, a falusi néninek és úri dámának a buszmegállóban egymást túllicitáló pantomimjelenetén. Utána a jó zene adta meg az este hangulatát: Orbán János szolgáltatta a talpalávalót. A tavaszi bál hagyományos étele a töltött káposzta, amihez már ősszel elsózzák a káposztát a szülők. A lelkes csapat vállvetve dolgozott: a teremdíszítéstől a mulatságot követő takarításig mindenből kivették a részüket.

Az asztalról nem hiányzott semmi – a támogatók jóvoltából a toroköblítőtől a finom falatokig bőséges volt a vacsorai kínálat. Nagyon hálásak ezért, ám az lenne az igazi köszönet, ha az emberek be tudnának pillantani egy-egy ilyen rendezvénybe, és látnák, milyen jól érzik magukat a fogyatékkal élők – összegezte az egyesület elnöke, Lőrincz Géza. – Hiszen egymást ugyan ismerik, de ritka alkalom, hogy így együtt lehetnek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZÉKELYHON.RO