Babakora óta csak felső teste van, mégis két gyereket szült a csodaanyaHír | 2013.06.08.

Rosemary Siggins (39) története kiváló példa arra, hogy nem a tökéletes külső, hanem a kölcsönös vonzalom számít egy párkapcsolat kialakulásánál.

A kétgyermekes coloradói anyuka egy ritka betegséggel született, mely körülbelül 25.000-ből egy embert érint: a keresztcsontja nem fejlődött ki megfelelően, ez a sacral agenesis egyik változata. Rose csonkokból álló altestét le kellett operálni kétévesen, a kezein tanult meg járni és hatévesen protézist kapott, de kényelmetlennek találta, így egy gördeszkán gurult mindenhová.

Állapota kislánykorában nem okozott neki akkora problémát, mint tinédzseréveiben, amikor önbizalma elkezdett rohamosan csökkenni, s attól félt, sosem lesz barátja és saját családja.

22 évesen szerezte meg autószerelői képesítését (gyerekkorától kezdve imádja az autókat és mindent, ami velük kapcsolatos), s bár lelkesen dolgozott, nem tette boldoggá a gondolat, hogy élete hátralévő részét magányosan kell leélnie. Minden megváltozott azonban, amikor az autóalkatrész boltban, ahová rendszeresen járt, összefutott az egészséges, két lábon járó Dave Siggins-szel.

- Fogalmam sincs, miért, de azonnal vonzódni kezdtünk egymáshoz. Úgy kezelt, mint más nőket és szépnek nevezett. Nyolc hónap múlva találkozgatni kezdtünk. - meséli Rose, aki egy évre rá teherbe esett első fiukkal, Luke-kal.

- Az orvos azt mondta, mindenképpen vetessem el, mert még életében nem látott olyan sacral agenesisest, aki ki tudott volna hordani egy gyereket. Én azonban kitartottam, és 1999 januárjában meg is született a kisfiam császármetszéssel, egészségesen.

Amikor Luke hatéves lett, Rosemary és Dave úgy döntöttek, szeretnének még egy gyereket. A bátor és különleges anyuka akkor egy kislánnyal fogant meg, akivel sajnos már nem mentek olyan egyszerűen a dolgok, mint Luke esetében. Amikor Shelby született, el kellett távolítani Rose epehólyagját és vakbelét, ám az asszony már előtte is vérzésekkel, légzési nehézségekkel és fájdalmakkal küszködött. 

Sajnos Rosemary állapota annyira leromlott az utóbbi időkben, hogy már autószerelői feladatait sem tudja ellátni, de azért örömmel mesél azokról az időkről, amikor ő volt a gyerekek körében a legvagányabb édesanya.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NETBULVÁR