Az utca művészete a szervátültetés szolgálatábanHír | 2014.07.09.

Fiatal képzőművész-hallgatók a "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat" győztesei.

Tegnap délelőtt vehették át a díjakat a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú szervezet, a Magyar Transzplantációs Társaság és az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Iroda közösen meghirdetett, "Szervdonációs és transzplantációs plakátpályázat" győztesei. A hattagú bíráló bizottság értékelése alapján Csuth Péter "Kezedben" alkotása lett a győztes, az alkotást a Magyar Transzplantációs Alapítvány 150 000 Ft-tal honorálta, míg Alajbeg Afrodite "Árnyék" című munkája nívódíjban részesült - tudatta közleményben az OVSZ.

A szervezők a pályázatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszéke hallgatóinak írták ki (hasonlóan az évekkel ezelőtt a Nemzeti Vese Program meghirdette, a vese védelmének fontosságát bemutató pályázathoz). Ezúttal a pályázat célja az volt, hogy olyan plakátok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a szervátültetés életmentő szerepére, a szervadományozás kapcsán meghozott döntés fontosságára. A pályázaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal hallgatói mutathatták meg, hogy koruk ellenére, művészi megközelítéssel igen is születhetnek kreatív alkotások egy olyan komoly témában is, mint a szervdonáció, transzplantáció. A pályázatra 23 pályamunka érkezett be, melyek itt megtekinthetők.

A szervezők ezúton is köszönik a fiatal alkotók részvételét, a pályázatra beküldött kreatív alkotásaikat, hiszen a plakátművészeten keresztül is fontos, hogy megjelenjenek olyan üzenetek, amelyek az egész társadalmat érintik.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: WEBORVOS