Az olvasás mindenkiéHír | 2014.11.01.

Látássérültek számára kifejlesztett, ingyenesen letölthető újságolvasó szoftvert indított útjára az Alko-Soft. A cég feladatának tartja a látássérült munkavállalók foglalkoztatását, illetve a látássérült felhasználók informatikai támogatását. Az eRikkancs segítségével a vakok és gyengénlátók könnyen és olcsón juthatnak hozzá kedvenc újságjaikhoz és magazinjaikhoz.

Büszkék vagyunk rá, hogy az eRikkancsot megszületésének gondolatától támogattuk – mondta Horváth Anna, a társadalmi vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó NESsT magyarországi programvezetője. A NESsT komplex – anyagi, vállalkozásfejlesztési, tudásbővítési és kapcsolatrendszer-erősítési – támogatást nyújtott az eRikkancs kifejlesztéséhez.

Amikor megkerestek, habozás nélkül igent mondtunk arra, hogy mi is csatlakozzunk ehhez a kezdeményezéshez – mondta Jávori Péter, a 168 Óra kiadójának ügyvezető igazgatója. Hozzátette, fogyatékkal élő embertársainknak ugyanúgy igénye és joga van ahhoz, hogy információkhoz jussanak. „Szeretünk élen járni az új technológiák kihasználásában, igyekszünk naprakészek lenni. Emellett így olyan új olvasókhoz is el tudjuk juttatni a 168 Óra tartalmát, akik eddig nem férhettek hozzá” – fogalmazott Jávori Péter.

Schuck Antal, a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének elnökségi tagja köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a fejlesztésben. Mind mondta, a látássérült embereknek nagy szüksége van a program nyújtotta lehetőségekre. Dvariecki Bálint, az Alko-soft Bt. ügyvezetője az eRikkancs ötletének születéséről azt mondta, látássérültként ő is szembesült azzal a problémával, hogy az újságolvasás nem egyszerű feladat. Emiatt kezdett el gondolkodni egy vakok és gyengénlátók számára kifejlesztett újságolvasó megalkotásán.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: 168 Óra ONLINE