„Az ész a fontos, s nem a láb”Hír | 2014.11.15.

Merész döntést hoztak Nyírkarász lakói az október 12-ei önkormányzati választáson: Szalmási Józsefet választották meg polgármesterüknek.

S hogy miért kellett ehhez nagy bátorság? Azért, mert a település új vezetője kerekes­szék­kel közlekedik, s egy polgármesternek pedig bizony sokat kell mennie, sokat kell utaznia.

Természetesen az éremnek két oldala van: a szavazópolgárok voksaihoz az is kellett, hogy mozgássérült jelöltként nyíltan vállalja a megmérettetést a polgármesteri székért Szalmási József. Vállalta, s ma már Nyírkarász egyedüli településként az országban elmondhatja magáról, hogy kerekesszékes polgármestere van.

Segítség nélkül, hátrafelé

Érkezésemkor Szalmási József a községháza előterében beszélget éppen, a közelmúltban készült meredek emelkedőn jutok el hozzá.

Mint később megtudom, nem volt elég hely az enyhébb lejtő megépítéséhez, de a közel 45 fokban elkészült meredek sem jelent legyőzhetetlen akadályt: a székét hátrafelé hajtva, segítség nélkül jut fel. A korábbi években a polgármesteri hivatal emeletén volt a településvezetői „rezidencia”, a megválasztása után pedig az egyik földszinti irodát alakították át a számára.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KELET.HU