Az esélyegyenlőség tanúi a Balaton SoundonHír | 2012.07.13.

A Balaton Sound szervezői július 9-én bejelentették, hogy a kibocsátható bérletek elővételben elkeltek. Mától csak napijegyek kaphatók, a helyszínen pedig még ezer darab bérlet vár gazdára. Az ötnapos fesztivál felhozatala ebben az évben is túlszárnyalja a vártakat: David Guetta, Paul Kalkbrenner, Ákos, a Karmatronic és a Mouse on Mars azonban nem csak művészként, de emberként is nagyot alkotott.

Tudták például, hogy David Guetta 2010-ben az internet révén találkozott azzal a tizenöt éves súlyos genetikai betegségben (Maroteaux–Lamy szindrómában) szenvedő fiúval, akivel közös videóklipet készített? Keenan Cahillalajak-szinkronizálással készített videókat a zeneipar legnagyobbjainak dalait véve alapul, majd tette azokat közkinccsé a világ legismertebb videómegosztó oldalán. „Sokkot kaptam" – nyilatkozta Guetta az amerikai MTV-nek. „Chicagóba mentem, ahol a klip játszi könnyedséggel elkészült. Keenan igazi jelenség. Hihetetlen, hogy csak tizenöt éves, és már most tudja, mit miért és hogyan csinál. A kifejezéstechnikája egyszerre szórakoztató és döbbenetes." Keenan betegsége ellenére úgy grimaszol és mozog, mint az igazi sztárok. „Azt hiszem, jó dolog, amit csinálok. Megmutatom az embereknek, hogy betegen is lehet bármit csinálni, amit csak akarok. Ebből pedig mások is erőt meríthetnek" - fűzte hozzá Keenan.

A Heineken Balaton Sound azonban nemcsak zenével hangolja közönségét; a Stand-up Comedy csapata nap-nap után nevetteti majd a feléjük tévedőket. „A nevetés gyógyít" – nyomatékosítja Lórán Barnabás Trabarna, aki szintén fellép a Zamárdi strand színpadán. A humorista tavaly januárban szervezte meg azt a jótékonysági dumaszínház fellépést, amely révén a csontrákban szenvedő Ajmal Zalánkának adakoztak a humort szeretők. Trabarna azonban nem osztja az átlag véleményt: „Az ember mindig segít, ha tud, de egyedül nem képes, ha a velem szemben állók nem akarják, mi több, keresztbe tesznek neki. Gyakran volt olyan tapasztalatom, hogy jótékonysági estre hívtak, ám mint utóbb kiderült, átverés volt az egész. Elszomorító és röhejes, ahogy egyesek haldoklókat megfosztva a kenyértől váltják le alig használt autójukat újabbra. Megfogadtam, hogy csakis tiszta, rendezett ügyben veszek részt jótékonyan, ahol a rászoruló valóban kézbe kapja azt, amit neki ígértek."

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG