Az esélyegyenlőség a szépség területén is fontos”Hír | 2013.02.26.

Miss Colours Hungary kerekesszékes szépségverseny zsűrijében foglal helyet Orosz Barbara, a TV2 Tűsarok című műsorának producer-műsorvezetője is. Barbi régóta tekinthető a szépség, a nőiesség nagykövetének. Több hazai szépségversenyen zsűrizett már, a Miss Colours Hungary felkérését boldogan fogadta el, hisz ezen a területen is fontosnak tartja az esélyegyenlőséget.

Számodra mit jelent nőiesnek lenni?
Azt, hogy mindig, minden helyzetben nőként viselkedem, odafigyelek a sminkemre, a frizurámra, arra, milyen holmikat viselek, még akkor is, ha csak otthon vagyok. Nagyon fontos, hogy ne felejtsünk el nőnek lenni, és tanuljuk meg élvezni a nőiességünket! De legalább ennyire lényeges, hogy elsősorban saját magunknak, és ne a külvilágnak akarjunk megfelelni, hiszen csak így tudjuk jól érezni magunkat és ezt a harmóniát és magabiztosságot a külvilág felé sugározni.

Miért vállaltad a Miss Colours Hungary 2013 zsűri szerepét?
Szerintem ez a verseny arról szól, hogy az indulók megmutassák nőiességüket, szépségüket, - mint bármelyik másik ugyanilyen típusú megmérettetés. Olyan élményekben lehet részük, amilyenekre minden nő vágyik: ugyan ki ne szeretne egy olyan mesterfodrász kezei közé kerülni, amilyen Kucsera Zsolt? Vagy az ország egyik legnevesebb fotósának, Nánási Pálnak kamerája előtt igazi címlaplánnyá válni? Ezt legalább egyszer az életben minden nőnek meg kell tapasztalni!

Nőnek lenni jó és egyben kemény dolog is, akár kerekesszékben ül az ember, akár nem. De azt is nagyon fontosnak tartom, hogy ledöntsük a tabukat, ne jöjjünk zavarba egy kerekesszék láttán és ugyanolyan természetességgel viszonyuljunk a mozgásukban korlátozott emberekhez, mint ők maguk a saját állapotukhoz.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ