Az értelmi sérült sportolók javára 3,5 millió forint adomány gyűlt összeHír | 2014.10.06.

Mintegy 3,5 millió forint adomány gyűlt össze az értelmi sérült olimpikonok javára rendezett jótékonysági koncerten a budapesti Szent István-bazilikában, ahol Mága Zoltán hegedűművész és vendégei léptek fel.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tiszteletbeli művészeti nagykövete művészbarátaival együtt azokat az értelmi fogyatékossággal élő sportolókat támogatja, akik részt vesznek a 2015-ös Los Angeles-i Világjátékokon (World Games). A koncert bevételét a speciális olimpikonok tengerentúli részvételének finanszírozására fordítják, hozzájárulva az utazási költségekhez - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

A zene világnapján tartott koncerten Bach, Vivaldi, Schubert, Kodály, Csajkovszkij, Mozart művei csendültek fel Kiss B. Atilla, Pándy Piroska és Sümegi Eszter operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Szenthelyi Miklós hegedűművész, Szekeres Adrien és Csík Sándor énekes, valamint a Primarius Szimfonikus Zenekar és az Ymiso Kamarazenekar előadásában Silló István vezényletével. 

Az idén 25 éves MSOSZ által szervezett jótékonysági koncert fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége,  társfővédnöke Tarlós István főpolgármester és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt.

A koncert közönségét Tarlós István főpolgármester levélben köszöntötte. Szavai szerint "Budapest Főváros kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élők segítésére, támogatására, a számukra is kényelmes és élhető város kialakítására. Magyarországon a mintegy 300 ezer értelmi fogyatékossággal élő számára az egyik legfontosabb cselekvési lehetőség a sport, amelynek gyakorlására állapotuk miatt kevés lehetőség adódik" - idézte a közlemény a főpolgármestert.

Mága Zoltán ezen az esten vehette át az MSOSZ művészeti nagykövete címet. Október 12-én New York-ban, a Carnegie Hallban, majd 15-én Torontóban lép fel kamarazenekarával.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL