Az elfogadás jegyében - sérült gyermekeket lát vendégül a DeckHír | 2016.07.14.

Hetente érkeznek a gyerekek, esznek, isznak, játszanak, sőt, még csónakáznak is.

Nagyon szimpatikus kezdeményezést indított útjára pár hete a Deck Bistro. Szeretnék, ha meghívásukkal a fogyatékkal élő gyermekeknek maradandó élényt tudnának szerezni, egyben segítenék a beilleszkedésüket is a társadalomba. Mint Tóth Zoltán üzletvezetőtől megtudtuk, a programban hetente nyolc, tíz gyermeket látnak vendégül.

- A délelőtti érkezést követően először játékokkal indul a foglalkozás, ebbe bekapcsolódik a Deck személyzete is. Biztosítunk különféle játékokat, sőt hajtogatni is szoktunk a gyerkekkel. A mai nap slágere a papír repülő. Az egyórás játékot követően tízóraira látjuk vendégül a gyerekeket, majd irány a stég és a csónakok. 

Terveink szerint meghívunk minden vas megyei, fogyatékkal élő gyermeket a Deckbe, valószínű ősszel is folytatjuk a programot. Azt szeretnénk elérni, hogy más vendéglátóipari egység, étterem, kávézó, fagyizó is csatlakozzon a kezdeményezéshez, hiszen nem csak a gyerekek élvezik az ittlétet, örömet okozni ezeknek a gyerekeknek az egyik legfelemelőbb érzés a világon.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: FRISSS.HU