Az egyenjogúságra hívja fel a figyelmet a Sérült Gyermekek NapjaHír | Esemény | 2013.09.23.

Idén 22. alkalommal rendezi meg az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége a Sérült Gyermekek Napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvényen a korábbi években a látogatók száma elérte a hétezret, a szervezők idén szeptember 23-án is hasonló létszámra számítanak.

„Az esemény évről évre az értelmi fogyatékos emberekre irányítja a figyelmet legalább erre az egy napra: arra, hogy elfogadással, a másik tiszteletben tartásával mindannyian sokat tehetünk, hogy ők is a társadalom teljes jogú tagjaiként élhessenek” – hangsúlyozta Gyene Piroska. Az ÉFOÉSZ elnöke kiemelten fontosnak tartja a „Semmit rólunk nélkülünk” alapelvet: hogy a fogyatékos emberek maguk is részt vegyenek az őket érintő döntések meghozatalában. Ennek jegyében a rendezvényt az idei évben is érintett önérvényesítők nyitják meg, és emelik fel a szavukat egy méltóbb életért.

A rendezvény fővédnöki címét Tarlós István főpolgármester és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára vállalta.

A színes műsorkínálatban minden résztvevő megtalálja majd a kedvére valót: a civil sátrak, a kézműves foglalkozások, a tombola és az amatőr fellépők mellett a látogatókat Radics Gigi és Karda Bea koncertje szórakoztatja majd, valamint a Cserkei Motorosokk Egyesület chopperei is megjelennek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL