Az autistákat támogatja a gyöngyösi bál bevételeHír | 2014.02.05.

Az intézmény az adományból mikrobuszt vásárolna. Magyarországon egyedülálló a gyöngyösi székhelyű, ferencesek által fenntartott Autista Segítő Központ, amely egyszerre biztosít iskolát és gyermekotthont az autista gyermekeknek, valamint lakóhelyet és munkát autista felnőtteknek. Az intézmény 2001-ben nyílt meg.

A gyöngyösi ferencesek házfőnöke, Szabó József szerint a legkisebb adományt is szívesen fogadják, hiszen évente több tízmillió forintba kerül a rendnek az intézmény működtetés. Az ASK az adományból mikrobuszt vásárolna, megkönnyítve ezzel a gondozottak szállítását - közölte a Ferences Sajtóközpont az MTI-vel.

A február 8-i gyöngyösi rendezvényen Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor musical- és operett-betétdalokat adnak elő, valamint zenei produkciójával bemutatkozik Mészáros Árpád autista fiatal. A táncmulatsághoz a Wanted Band szolgáltatja a zenét, a bált a Vidróczki táncegyüttes nyitja meg. A rendezvény fővédnöke Horváth László, Heves megye kormánymegbízottja, védnöke Faragó László polgármester.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: WEBORVOS