Az álláskeresés finom kis trükkjeiHír | 2015.10.09.

Mindent elsöprő, tuti álláskereső tippeket ezernyit olvasni a interneten, de ezek néha mellőzik a gyakorlatiasságot, illetve tökéletes álláskeresőkre vannak szabva, akik nem hibáznak, és értik a „légy kreatív” szólamot is.

 

De íme néhány mentőötlet, amit akkor szoktam javasolni álláskeresőknek, ha tanácstalanok, vagy elrontottak valamit az állásjelentkezésben. Néha a figyelmességen múlik minden, érdemes hát ezeket szem előtt tartani.

1. Személyes jelentkezés

Ha személyesen viszed be az álláspályázati anyagod a címzettnek, ne borítékba, hanem átlátszó mappába tedd, arra ragassz egy címkét a címzett nevével. Ez azért fontos, mert ha más is látja, hogy egy borítékot adsz át, a mai valóságunkban korrupciógyanúba keveredhetsz te is, és kínosan érezheti magát a címzett is. És persze azonnal kizár a jelöltek közül, nehogy a gyanút igazolva lássa valaki, ha esetleg tiéd lenne az állás később, így inkább esélyt sem kapsz… Egy átlátszó mappába tett anyagon pedig mindenki látja, mi van benne, főleg, ha jellegzetes önéletrajz-formátumot választasz, fényképpel ellátva. És máris úgy néznek rád, mint egy lehetséges új kollégára.

2. Kulcsszavak

Azokat a kifejezéseket, szókapcsolatokat használd az anyagod megírásakor, amiket a hirdető használt az álláshirdetésben. Ezzel lesz neki „ismerős” a tudásanyagod, és jön meg az „vele beszélnem kell” érzés. Tehát, ha az álláshirdetés tananyag-fejlesztésről írj, akkor te ne tankönyvek szerkesztéséről és szövegezéséről írj. Ha ő ügyfélkapcsolatok ápolását kéri, akkor te ne rendszeres ügyféllátogatást emlegess. Mert hiába jelenti ugyanazt, nem figyel fel rá az olvasó.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: MON.HU