Autizmus Világnapja éttermekben isHír | 2016.04.01.

Éttermek és vendéglátóhelyek segítik az autista embereket április 1-jén és 2-án.

Az AutSense (autizmus-szenzitív) Éttermek világnapi kampányhoz történő csatlakozással a vendéglátóhelyek vállalták, hogy étlapjukat az Autisták Országos Szövetsége olyan vizuális segítséggel gazdagítsa, amely biztosítja az autista emberek - de ezzel együtt minden vendég - számára az „akadálymentes szolgáltatás” megvalósulását. Így a betérő vendég saját élményén keresztül tapasztalhatja meg autista társaink speciális szükségletét. Az autizmus-specifikusan elkészített étlap mellett, április 1-jén és 2-án a vendégek az asztalokon és pultokon kihelyezett rövid ismertetőben bővebben is olvashatnak az autizmusról. A szóróanyagokból azt is megtudhatják, miért nehéz szituáció egy autista ember számára az éttermi étkezés és hogyan lehet megkönnyíteni számukra az étteremben töltött időt a megérkezéstől a rendelésen át a távozásig.

A programban hagyományos éttermek, önkiszolgáló éttermek és szállodák is részt vesznek, lebonyolításában az Autisták Országos Szövetségének partnere a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Látogasson el egy AutSense étterembe és tudjon meg többet az autizmusról: http://aosz.hu/autsense-ettermek-2016/http://aosz.hu/autsense-ettermek-2016/

Az Autisták Országos Szövetségének a világnapi programokkal a figyelem felkeltésén túl célja az információ átadása, a segítségnyújtás módjának megismertetése, és a társadalomban általánosan elterjedt tévhitek eloszlatása az autizmussal kapcsolatban, amely Magyarországon minden 100. embert érint.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: WEBBETEG