Átvariálja a Széll Kálmán tér közlekedését a BKKHír | 2012.05.31.

Átszervezi a buszok végállomásait szombattól a Széll Kálmán téren a BKV. A változtatással egy januári hibát korrigálnak, akkor ugyanis úgy alakították át a teret, hogy a Pető Intézet látogatói kerekes székkel nem tudták elérni a buszokat.

Megváltoztatja a Széll Kálmán téren néhány buszjárat végállomásának helyét a BKV - közölte a BKK az [origo] érdeklődésére. Ahogy kedden beszámoltak róla, a BKV januárban módosította a Széll Kálmán téri közlekedési csomópont forgalmi rendjét, és ennek része volt, hogy a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetét érintő 156-os jelzésű buszjárat végállomását áthelyezték a 149-es buszmegálló helyére.

A Népszabadság tegnap arról írt, hogy ez problémát jelent az intézet látogatóinak, mert a megállót kerekes székekkel és babakocsival nem lehet jól megközelíteni, a végállomást pedig csak komoly akadályokon keresztül lehet elérni.

A BKV korábban már ígéretet tett az intézetnek a változtatásra, ezt végül június 2-án, szombaton üzemkezdettől vezetik be. A változások eredményeképp a 155-ös, 156-os buszokra a 4-es és a 6-os villamosokról leszállva közös peronon lehet felszállni. Ezeket a változásokat elősegítendő június 2-ától változik a 91-es, a 149-es, valamint több éjszakai járat (a 956-os, a 990-es, a 922-es valamint a 960-as) és a 6V villamospótló autóbusz felszállóhelye is.

A nehezebben elérhető szigetperon a 22-es és 222-es buszok leszállóhelyeként üzemel a jövőben, a 22-es, 91-es, 149-es, 155-ös, 156-os és 222-es buszok mindegyike a nagykörúti villamosok melletti szervízútról indul majd - közölte a BKV.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ