"Attól, hogy sérült vagyok, még lehetek kihívó" Hír | 2013.11.23.

Jótékonysági divatbemutatót szervezett a Mozdulj! Közhasznú Egyesület. Sérült és egészséges modellek együtt bizonyították, hogy a sokszínűség jó.

Gondolatból kampány

Vannak olyan szervezetek, amelyeknek célja és küldetése, hogy hidat képezzenek különböző rétegek között, megmutatva azt, hogy ami más, az nem rossz: ugyanannak a társadalomnak egyenrangú tagjai vagyunk. Ilyen a 2011-ben egy baráti társaság által alapított Mozdulj! Közhasznú Egyesület is, akik fogyatékkal élőknek szerveznek különféle szabadidős- és sportprogramokat, úszóversenyt, vagy éppen biciklitúrát a Balaton körül, amelyen együtt tekernek sérült és egészséges emberek. Ennek jegyében fogant meg az integrált divatbemutató ötlete is, amelyet november 16-án, a Tolerancia Világnapján rendeztek Budapesten, a Duna Palotában.

A rendezvényen hét hazai divattervező erre az alkalomra készített kollekcióját mutatták be amatőr és profi, egészséges és fogyatékossággal élő modellek, köztük ismert emberek. Szász Katalin, Megla Rózsa, Héjja János, Czinder Tímea, Szépligeti Ágnes, Szabó Krisztina és Szépkuti Gabriella ruháit többek között Schell Judit, Teszári Nóra, Tallós Rita, Horgas Eszter, Krizbai Teca és Müller Attila öltötte magára, a rendezvényt pedig Sütő Enikő modell koreografálta. Az est fővédnöke Demcsák Zsuzsa volt, aki maga is hozott már létre balesetben megsérült embereknek segítséget nyújtó alapítványt, a Társ a Bajban nevű szervezetet.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ