Átlőtték a méhét, kislányt szült a háborús hősHír | 2014.04.07.

Hannah Campbell Irakban szolgált, de egy leomlott épület kettétörte az életét: haslövést kapott, egyik szemét és bal lábát is elvesztette. Az orvosok azt mondták neki, soha nem lehet újra gyermeke. Tévedtek.

Egy gyermek születése minden anya életében csodálatos esemény, de ha lehet ilyet mondani, Hannah Campbellnek még ennél is többet jelentett második gyermeke megszületése.

A 29 éves angol nő korábban katona volt, és Irakban teljesített szolgálatot. 2007. június 18-án azonban majdnem meghalt, miután egy bombázott épület vele együtt dőlt össze. A támadás során ráadásul egy golyó egyenesen a hasába fúródott, súlyosan sértve a méhét. Egyik szemére megvakult, keze gyakorlatilag kettétört, bal lábát pedig amputálni kellett - írja a Mirror.

Az egygyermekes anya túlélte ugyan a háborút, de az orvosok azt mondták neki, sosem fog tudni újra gyermeket szülni. Hannah Campbell ehhez képest múlt hétfőn egy teljesen egészséges kislánynak adott életet, akit párjával csak "kis csodaként" emlegetnek.

"Négy éve azt mondták, soha nem lehet többet gyerekem, amitől teljesen összetörtem. Még álmodni sem mertem arról, hogy valaha a kezemben tartsam a saját kislányomat, de ez most mégis megtörtént" - mondta a Mirrornak a nő, akinek korábbi házassága is ráment a 2007-es tragédiára.

Hannah ma már egy nyugodt és derűs nő, de nem akármilyen út vezetett idáig. Évekig súlyos fizikai fájdalommal küzdött, és emellé még jött a háborús veteránoknál gyakran jelentkező poszttraumatikus stressz is, amire házassága is ráment.

Pár nappal a szülés előtt találkozott azzal az emberrel, aki gyakorlatilag megmentette az életét azon a szörnyű napon. Lance Bombardier Karl Croft húzta ki őt a romok alól, ami elválaszthatatlan köteléket alakított ki kettejük között.

Hannah Campbell máig is az egyetlen olyan Brit haderőben szolgáló katona, aki anyaként vesztette el valamelyik végtagját. Ma már két gyermeke van, és egy olyan párja, aki - férjével ellentétben - a legnehezebb időkben is kitartott mellette.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ