Átalakul a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rendszereHír | 2012.10.31.

A megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációját és visszavezetését a nyílt munkaerőpiacra, valamint a foglalkoztatásukhoz nyújtott költségvetési források hatékonyabb felhasználását is szolgálja az e célra biztosított támogatások rendszerének átalakítása. Ennek része a foglalkoztatók támogatásának, minősítésének és ellenőrzésének újraszabályozása. A kormány e célok támogatására a költségvetési forrásokon túl az Új Széchenyi Tervben 2012 és 2014 között csaknem 30 milliárd forintot biztosít.

Az átalakítás legfontosabb célja az egyén nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásának elősegítése, élethelyzetének tartós, hosszú távú javítása. Az új akkreditációs és támogatási rendszer minden foglalkoztató számára egységes, egyszerűbb lesz. Az új rendszer hozzájárul ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességű személyek nagyobb eséllyel kerülhessenek ki a nyílt munkaerőpiacra, és lehetővé teszi a költségvetési források hatékonyabb felhasználását is. Megváltozik a foglalkoztatási támogatások célja. A jelenlegi védett körülmények közötti tartós foglalkoztatás helyett a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése a cél - képzettségüknek és egészségi állapotuknak megfelelő munkavégzés feltételeinek biztosítása - adaptációs készségük fejlesztése, a foglalkoztatási hátrányok kiegyenlítése és legfőképpen a nyílt munkaerő-piacra való visszavezetése.

Ezt szolgálja a tranzit foglalkoztatáshoz nyújtott támogatás, mely legfeljebb 3 évig folyósítható. Célja a rehabilitációba vont egyén felkészítése a nyílt munkaerő-piacon való foglalkoztatásra azzal, hogy az egyén felkészítését a foglalkoztatás mellett orvosi, szociális, képzési, valamint egyéb humánerőforrás-fejlesztési eszközök együttesen, az egyén állapotához és kilátásaihoz igazodva támogatják. Azok számára, akik nem vezethetők vissza a nyílt munkaerő-piacra a tartós foglalkoztatást vezetik be, melynek célja a munkavállaló egészségi állapotának, védett körülmények közötti, munkaviszonyban történő megőrzése és fejlesztése.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KORMÁNY.HU