Aranyérmes a női kerekesszékes vívóválogatott az egri világkupánHír | 2016.02.15.

A verhetetlennek mondott kínai tőrcsapatot a vasárnapi fináléban bravúros vívással győzte le a magyar csapat. Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Jurák Andrea, Krajnyák Zsuzsanna hazai pályán, az Egerben megrendezett IWAS kerekesszékes vívó világkupán az izgalmas és néhol szoros döntőben végül 45-42-re győzött, és szerezte meg az aranyérmet. A világkupa magyar vonatkozásban így összesen két éremmel, Krajnyák Zsuzsa egyéni tőrben bronz, és a női tőr csapat aranyérmével zárult.

Szekeres Pál szövetségi kapitány sikeresnek tartja a négy napig tartó versenyt, bár érmek tekintetében többet várt, a mostani eredménnyel kiegyezne a riói paralimpián is.

"A férfiak mezőnyében sajnos többen sérülés miatt nem tudtak jobb helyezést elérni, Osváth Richárd műtét után, Tarjányi István törött lábbal immáron B kategóriában versenyzett, de Gerencsér Ferenc például meglepetésre tőrben táblára került. Mató Gyula és a férfi párbajtőr csapat jól vívott, az Európa-bajnokságra még erősebb férfi csapatot szeretnénk vinni. A nőknél egyéniben gyengébb teljesítményt láttunk kivéve Krajnyák Zsuzsa bronzérmet jelentő vívását, de csapatban látszott rajtuk, hogy nyerni akarnak. Nyertek, megmutatták. Gratulálok vívóinknak, az edzőknek és a szervezőknek is, hiszen ismét egy színvonalas, világversenynek adott otthont Magyarország."

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke bizakodását fejezte ki, mint mondta, a paralimpia évében minden világversenyen szerzett érem, győzelem duplán számít, hiszen önbizalmat ad a versenyzőknek és tiszteletet ébreszt az ellenfélben.

"Az Európa-bajnokságon biztos vagyok benne, hogy vívóink mindent megtesznek azért, hogy további hat kvótával bővüljön a Rióba tartó magyar paralimpiai csapat. Elismerésemet szeretném kifejezni a teljes kerekesszékes vívó válogatottnak, edzőknek, a szövetségi kapitánynak, és nem kevésbé a szervezésnek."

A magyar kerekesszékes vívó válogatott legközelebbi kiemelt jelentőségű versenye a májusban, Olaszországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság.

A magyar paralimpiai csapatnak jelenleg 19 érvényes kvótája van a riói paralimpiára az alábbi megoszlásban: judó (1), asztalitenisz (6), kajak-kenu (1), sportlövészet (2), kerékpársport (1), úszás (8), valamint a szinte biztosra vehető további 5, szerencsés helyzetben 6 kvóta a vívóktól.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: TELESPORT.HU