Aranyanyuk kerestetnekHír | 2017.02.18.

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát. Az alapítók – a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író –, valamint a zsűri tagjai a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján választják ki az Aranyanyukat.

A Richter Aranyanyu Díjra az ajánlásokat négy kategóriában várják május 14-ig a honlapon. Egy személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót, illetve a szociális területen dolgozó jelöltet. A maximum 1500 karakteres írásban a jelölt elhivatottságát, odaadó személyiségét, egyediségét kell bemutatni, mindazt, amiért érdemesnek tartja jelölője őt a díjra. A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a nagyközönség internetes szavazással dönthet arról, hogy kik legyenek a közönség díjazottjai.

A már jól ismert zsűri tagjai — Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő — szintén odaítélnek kategóriánként egy-egy díjat, a Ridikül Magazin pedig idén is különdíjat ad át.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy Magyarországon az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó több százezer nő vállán nem kisebb teher van, mint a teljes rendszer napi működtetése, többnyire rendkívül mostoha körülmények között. Ám ezért a felbecsülhetetlen értékű munkáért alig kapnak elismerést. Továbbra is azt szeretnénk megmutatni, hogy a mindannyiunk számára életbevágó munkát végző nők embersége, szakértelme és odaadása nélkül egyszerűen megállna az életünk” — hangsúlyozta Rácz Zsuzsa.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: NEPSZAVA.HU