Áprilisra elkészül az autistaházHír | 2012.03.20.

Javában zajlik az autistaház építése és a foglalkoztatóépület kialakítása Mosonmagyaróváron.

Az autizmus világnapjára, április 2-ra elkészül a Rotary klub támogatásával a Szent István király úti autistaház felnőtt nappali foglalkoztatója. A mintegy nyolcmilliós beruházáshoz az önkormányzat mellett a kistérségi társulás és az autistákért és autisztikus sérültekért létrejött alapítvány másfél-másfél millió forinttal járult hozzá. A többit a Rotary adományokból gyűjtötte össze.

- Az autistaház fejlesztése érdekében egymásra találtak a segítőkész szervezetek. Nagyon sokan járultak hozzá a beruházáshoz. A forralt bor-árusításból a hátrányos helyzetű nagycsaládosok, illetve a hajléktalanszálló lakóinak közel 700 ezer forintot gyűjtöttünk. A tavalyi jótékonysági koncert, valamint az idei bál bevételének egy részét is a házra fordítottuk. Az épület felújítása során új külső és belső nyílászárókat helyeztek el, cserélték a villanyvezetékeket, az aljzatot, új vakolatot kapott a belső tér, modern burkolatot és festést - tájékoztatott Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári Rotary szervezet elnöke.

A Rotary-bálon Szent-Györgyi Albert-díjjal jutalmazták Gondár Györgyöt hosszú évek óta tartó támogatásáért és Varga Györgyöt a KOMP elindításáért és megszervezéséért, amely egyébként szlovák és magyar képzőművészeket fog össze és lehetőséget biztosít számukra a bemutatkozásra. A szervezet idén már a harmadik közös tárlatot szervezi meg az érintett önkormányzatok segítségével.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: ADHAT.HU