Applikáció, mely segít az autista gyerekeknek a szemkontaktus kialakításábanHír | 2015.01.20.

A Samsung "Look at me" alkalmazása játszva tanítja meg az autizmusban szenvedő gyerekeket édesanyjuk szemébe nézni.

Kapcsolatba lépni, beszélni más emberekkel igazi szenvedés lehet egy autista gyermek számára. Nekik ugyanis gyakran nehézséget okoz kimutatni saját érzelmeiket, vagy felismerni, megérteni a körülöttük lévőkét. (Sokszor nem tudják értelmezni az arcmimikát és a különböző gesztusokat.) Emellett ódzkodnak mindennemű fizikai kontaktustól és sokan közülük beszélni sem szeretnek.

A fentieken túl a szülők többségét nagyon bántja, hogy gyermekük alig vesz róluk tudomást, nem néz a szemükbe egyetlen pillanatra sem. Azért, hogy ezt a problémát orvosolhassák és ezzel fejleszthessék a gyerekek társas kapcsolatait is, a Samsung felkérte a Szöuli Nemzeti Egyetemet, a Yonsei Egyetemet és a Cheil Worldwide reklámügynökséget, hogy közös munkával készítsék el a "Look at me" applikációt.

Az app alapvetően egy játék. A gyerekeknek hét pályát kell teljesíteniük, melyek alatt észrevétlenül megtanulnak közelebb kerülni másokhoz vagy felismerni bizonyos arckifejezéseket. Ha sikerül megoldaniuk egy feladatot, különféle virtuális díjakban részesülnek, mint tapasztalati pontok, karakter kártyák és drágakövek.

A játékot 20 gyermeken tesztelték 8 héten át, ez idő alatt a szülők 60%-a látta úgy, hogy gyermeke fejlődött. A "Look at me" alkalmazás elérhető a Google Play áruházban.

Tovább az eredeti cikkre és a videóra

Forrás: REKLÁMKLUB