Általános iskolásoknak játszottak a fogyatékkal élőkHír | 2016.06.03.

Debrecen – A Ludas Matyit adták elő fogyatékos emberek a gyerekeknek, ezután a diákok és a segítséggel élők együtt játszottak.

A Ludas Matyit mutatták be az általános iskolásoknak a Városi Szociális Szolgálat ellátottjai. A produkciót nagy szeretettel fogadták a gyerekek.

A debreceni szociális intézmény évek óta közelíti egymáshoz a társadalom ép és sérült tagjait. Erre az alkalomra például harmadikos gyerekeket hívtak. Az intézményvezető azt mondta, a fogyatékosnak nagyon sokat jelent egy-egy ilyen előadás.

- Nagyon örülnek annak, ha sikerül megvalósítani azt, amit elvárnak maguktól, meg elvárnak tőlük talán a kollégák is, meg a szülők is. A siker hetekig-hónapokig megmarad náluk: sokáig beszélnek róla és újabb erőt ad nekik egy újabb produkcióhoz – hallhattuk Szabóné Orosz Évát, a DMJV Városi Szociális Szolgálat intézményvezetőjét.

A nappali ellátó intézményben rendszeresen készülnek műsorral a fogyatékosok. Ezzel fejlődnek a képességeik. Az önkormányzat humán főosztályának vezetője szerint a segítséggel élők képességeit meg kell ismertetni az ép emberekkel is.

- Fontos, hogy a fogyatékosok életét, lehetőségeit, képességeit a nem fogyatékosok is megismerhessék. Csak így bízhatunk abban, hogy az emberek egymás mellett tudnak élni – mondta Bene Edit, a polgármesteri hivatal humán főosztályának vezetője.

A Ludas Matyi előadása után előkerült a labda és a többi sporteszköz. Az ép gyerekek és a sérültek együtt játszottak, bizonyítva, hogy Debrecen befogadó a segítséggel élők irányába.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: DEHIR.HU