Állatok világnapjaEsemény | 2012.10.02.

2012. október 06. - A Budakeszi Vadaspark az október 04.-ei Állatok Világnapjához kötődő programjait az azt követő szombaton, azaz október 06.-án tartja meg. A látogatókat egész nap érdekes bemutatókkal és programokkal várják.

Az ember a környezetében található háziasított és vadállat-állományt a mindennapi élet során, széles körben használja. A körülöttünk élő állatokat tesszük ételként az asztalra, belőlük készülnek ipari módon termékek. Némely ember prémjükkel védi hidegben a testét, sokan az erdőkben hobbiból lövik őket, de vannak, akik állatukat családtagként tartják. Annyira hozzájuk szoktunk, hogy egyre kevesebb szó esik az állati élet tiszteletéről, pedig az állatok felhasználásának az ember sokat köszönhet.

Hagyományosnak mondható, hogy október 4.-e, az Állatok Világnapja azzal telik el, hogy az állatvédők az ember által tartott gazdasági és kedvtelési állatok tenyésztését, tartását, a velük való bánásmódot összegezik.

BEMUTATKOZIK AZ AKADÁLYMENTES VADASPARK PROGRAM

Magyarországon először vadasparki szakvezetés siket és nagyothallók részére, ahol a jeltolmács Léh Adrienn (Miss Deaf Hungary), a Budakeszi Vadaspark esélyegyenlőségi nagykövete lesz.

Tovább a teljes eseményre

Forrás: BUDAKESZI VADASPARK