Álláskeresés megváltozott munkaképességgel Hír | 2011.09.18.

Tavaly januártól 177 ezer forintról közel 1 millió forintra nőtt a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás összege. Ezt azoknak a 20 fő feletti létszámmal működő munkaadóknak kell fizetniük, akiknél nem éri el az 5 százalékot a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya. Mennyire motiválja ez a munkaadókat? Hogyan lehet látás-, hallás- vagy mozgássérültként munkát találni?

Péter egy biztosítótársaságnál dolgozott telefonos ügyfélszolgálatosként. A mozgásszervi problémái miatt "megváltozott munkaképességű" státuszú fiatalember jól teljesített, ám egy munkahelyi vita hevében felettese azt vágta a fejéhez, csak azért dolgozhat a cégnél, mert ha nem alkalmaznák, fizetniük kellene a rehabilitációs hozzájárulást.

A megalázott fiatalember azonnal felmondott, majd fél évig keresett állást, sikertelenül. Ez idő alatt a cégnél is rájöttek, hogy munkája a rehabilitációs hozzájárulás elkerülésén túl valódi értéket képvisel. Így aztán visszahívták korábbi állásába - amelyet a munka nélkül töltött hónapok kálváriája után örömmel elfogadott.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: jobpilot