Álláskeresés a hosszú hétvégén: 3 tévhit és a megoldás!Hír | 2016.03.11.

Ha a legkisebb bizonytalanság is lenne bennünk, hogy érdemes-e állást keresni hétvégén, számoljunk le a 3 leggyakoribb tévhittel.

"Ha munkanélküliek vagyunk, végezzük az álláskeresést főállásként!” – hangzik a jól ismert tanács, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy a hétvégéken érdemes-e "szabadnapra” mennünk a főállású álláskeresésből. Ha eddig úgy gondolkodtunk, hogy az ünnepnapokon vagy egyéb munkaszüneti napokon nincs sok értelme munkát keresni, akkor ideje, hogy változtassunk ezen a stratégián.

Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy a hétvége nem holt időszak karrier szempontjából, sorra vesszük a 3 leggyakoribb tévhitet és meg is cáfoljuk őket:

1. tévhit: a hétvégén benyújtott pályázatokat nem veszi komolyan a munkaadó

Valóság: a munkaadó nem tesz különbséget, hogy valaki hétfőn délelőtt, vagy vasárnap este nyújtja be jelentkezését. Az egyetlen döntő szempont az lesz, hogy az önéletrajz alapján vajon megfelelünk-e a meghatározott kritériumoknak.

Attól a ponttól kezdve, hogy jelentkezésünket online benyújtottuk, pályázatunkat az első adandó alkalommal feldolgozzák, a továbbiakban pedig már nem foglalkoznak vele, hogy azt pontosan melyik nap és hány órakor nyújtottuk be. A HR-osztály ráadásul nagy valószínűséggel hétfőn reggel pont a hétvégén benyújtott jelentkezéseket látja meg először, hiszen azok lesznek a lista élén, nem pedig a pénteken délután elküldött pályázati anyagok.

2. tévhit: hétvégén nem kerülnek új állásajánlatok a rendszerbe

Valóság: a mai interaktív világban az állítani, hogy a hétvége holt időszak, amikor nem jelennek meg új állásajánlatok olyan, mintha azt feltéteznénk, hogy a hétvégén nem jelennek meg hírek a hírportálokon. Lehetséges, hogy a HR-esek nem ülnek az irodában, de időzíthetnek olyan állásajánlatokat, amelyek a hétvégén jelennek meg, vagy éppen a mi böngészőnkben éppen a hétvégén kerülnek a lista élére egy keresésnek köszönhetően.

Hasonló a helyzet az álláskereső oldalakkal is. Lehetséges, hogy éppen a hétvégén jelennek meg olyan cikkek a karrier oldalon, amelyekben éppen a nekünk való állásajánlatra vezet egy link. A Profession.hu Álláskeresési tanácsok oldalán például tematikusan megtaláljuk az elmúlt hetek cikkeit, érdemes ezeket a hétvégén átnézni, mert a cikkekben található linkek segítségével olyan állásajánlatokra bukkanhatunk, amelyek felett a főoldalon való keresés közben elsiklott a figyelmünk. Különösen igaz ez, ha hétköznap nem volt időnk minden karrier cikket elolvasni az oldalon, és szeretnénk nyugodt körülmények között átnézni a számunkra érdekes írásokat.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PROFESSION