Alkotótábor és bemutatkozási lehetőség - akció a fogyatékossággal élőkHír | 2015.09.01.

Egervár - A Mozgássérültek Zalai Megyei Egyesületének zalaegerszegi csoportja nagy fába vágta a fejszéjét. Elhatározták, hogy minden lehetőséget megragadnak arra, hogy elősegítsék a fogyatékossággal élő tagtársaik foglalkoztatását, s ezzel a megélhetését.

Első állomásként a napokban az egervári Rózsakertben a  "Fogyatékkal élő emberek előadói- és alkotóművészeti bemutatkozása" címmel  rendeztek kiállítást és vásárt, miközben a Veszprém megyei Rolling Country kerekesszékes csoport guruló-tánccal szórakoztatta a jelenlévőket.

- Az utóbbi is a terv része, hiszen a szórakoztatás is egy foglalkozás, nemde?  Minél többen megismerik az előadókat, annál nagyobb az esélyük, hogy szereplésre hívják őket - így Tóth Ágnes, a mozgássérültek zalaegerszegi csoportjának vezetője. Tagtársaink közül többen hobbi szinten kézműveskednek, közülük ezúttal  öten: a nemeshetési Kovács László, a zalaegerszegi Bödörné Bödőcs Juliana, Végh Martin, Kónya Zsuzsanna és Boronyákné Szabó Andrea mutatja be portékáját. Kapcsolaterősítési szándékkal meghívtuk a keszthelyi illetve veszprémi sorstársakat, akik vesszőből fonott használati tárgyakat hoztak Egervárra.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: ZAOL.HU