Alkalmazással kérhetnek ülőhelyet a kismamák a metrón | 2017.01.31.

Rengeteg fotó és rejtett kamerás felvétel született már arról, ahogy a várandós nők a metrón álldogálnak, mert az okostelefonjaikat bámuló utasok nem adják át ülőhelyeiket. Egy alkalmazás segítségével ez most véget érhet.

A Babee on Board nevű applikációt egy londoni székhelyű cég fejlesztette ki, lényege, hogy ha egy terhes nő szeretne leülni, megnyom egy gombot az alkalmazásban, az pedig egy majdnem 5 méter sugarú körben értesítést küld az utasok okostelefonjaira. Az alkalmazás Bluetooth segítségével működik, így a föld alatt és WiFi nélkül is használható.

Az alkalmazás két részből áll és nem küld kéretlen jelzéseket, ugyanis a terhes nőknek és a felajánlóknak is telepíteniük kell. A kismamák számára körülbelül 1500 forintba kerül, a bevételt egy gyermekjótékonysági szolgálat kapja adományként. Az előzékeny utasoknak ingyenesen telepíthető. Az alkalmazás leginkább a terhesség korai szakaszában járó nőknek hasznos, akiknek még nehezebben észrevehető a hasuk. A készítők abban reménykednek, hogy a kismamák így egy kevésbé kellemetlen, diszkrétebb kérést intézhetnek az utasok felé.
 
Az applikációt egyelőre csak Londonban tesztelik, utána világszerte elérhető lesz - írja a Mashable.
 
FORRÁS: HVG.HU