Alig tájékozódunk a fogyatékos emberekrőlHír | 2012.06.18.

Ismert emberek pólókra nyomtatott gondolatait olvashatták az érdeklődők vidéki és a fővárosi esélyegyenlőségi napokon a fogyatékos emberekért indított kampány részeként.

A KézenFogva Alapítvány közismert embereket kért fel, hogy egy-egy mondatban fogalmazzák meg, számukra miért fontos a fogyatékos emberek sorsán elgondolkozni. Volt, aki a szeretetre helyezte a hangsúlyt, más az egymástól tanulásra, de az elfogadásban és a segítségnyújtás fontosságában mindenki egyet értett – közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A pólókat márciustól májusig öt városba vitte el az alapítvány Fogadd el, fogadj el kampánya. A vidéki és a fővárosi esélyegyenlőségi napokon összesen körülbelül 1000 ember olvashatta a közismert emberek véleményét, de bárki csatlakozhatott és elküldhette saját gondolatát.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2011-es kutatására hívta fel a figyelmet, miszerint a fogyatékos emberekkel kapcsolatos megjelenések alig 0,2 százalékát teszik ki a híreknek, tudósításoknak. Az emberek az elsődleges információs bázisukból tehát szinte egyáltalán nem tájékozódnak a fogyatékos emberek helyzetéről, mivel lehetőségük sincs rá. Úgy tűnik, mintha a probléma nem is létezne, holott ma Magyarországon 600 ezer fogyatékos ember él.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: Nyelv és Tudomány