Alapkőletétel a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi MajorságánálHír | 2012.04.17.

Április 13-án Baráthegyen járt az FSZK a Szimbiózis a Harmonikus Együtt- Létért Alapítvány interaktív játszóvárának alapkőletétele alkalmából. A játszóvár a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által biztosított forrásból az FSZK Közalapítvány támogatásával valósul meg, és a tervek szerint másfél év múlva készül el.

A játszóvárban szabadtéri színházi előadásokat és kézműves foglalkozásokat tartanak majd. Az eseményen a Közalapítványt Giflo H. Péter programmenedzser képviselte. A köszöntőbeszédek után a vendégeket táncház majd ebéd várta.

Az FSZK – pályázatai által - évek óta támogatja az autizmussal és értelmi fogyatékossággal élő felnőttek részére lakóotthoni ellátást, védett foglalkoztatást és Támogatott Foglalkoztatást© nyújtó Szimbiózis Alapítvány különböző fejlesztéseit, részesei lehettek már a majorság megszületésének is, támogatták munkahelymegtartó programokat. A Diósgyőri vár mintájára készülő játszóvár a jelenleg futó, a „Fogyatékos személyek országos, megyei és helyi szervezeteinek a fogyatékos személyek esélyegyenlőségét elősegítő szakmai programjainak és szolgáltatásainak támogatása” című programjuk társfinanszírozásával épül fel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FSZK