Akik betegségükben is ragyognak: 5 nő, 5 vallomásHír | 2014.10.14.

Egészséges emberként két dolgot biztosan tudok: pokoli szerencsés vagyok, és csak isten tudja, hogy az egészség meddig lesz a társam. Ám, hogy mennyire nem tudom értékelni azt, amim van, arra egy fotós oldala ébresztett rá. Andrea Krallinger beteg embereket fotóz, akik nemcsak az arcukat, de történetüket is megosztják az olvasókkal. Valamennyi főszereplőben közös, hogy súlyos betegségük dacára nem adják meg magukat, romló vagy stagnáló állapotuk ellenére teljes életet élnek – ragyognak. Ha az ember nem tudná a történetüket, még csak nem is sejtené, hogy mekkora hátránnyal indulnak neki a mindennapoknak.

Katharina szklerózis multiplexben szenved: „Ahogy mindennek az életben, úgy egy krónikus betegséggel való együttélésnek is megvan a maga hátránya és előnye. 2007 áprilisában szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nálam, ami derékba törte a tanulmányaimat, a diplomámat azóta sem tudtam megszerezni. Bár még nem vagyok másra utalva, a betegségem miatt rokkantnyugdíjas lettem. Nehéz, de minden nap pozitív gondolatokkal programozom magam, megtanultam a testemre hallgatni, és sokkal jobban értékelem az élet apró dolgait. A betegségemen keresztül megtanultam, hogy itt és most kell élni, nem vagyok hajlandó a jövőmön keseregni, de mindent megteszek, hogy átalakítsam azt.”

Michaela, gerincvelő-infarktus áldozata: „Isten azért adta nekem ezt az életet, mert elég erős vagyok hozzá. Igen, erős vagyok, tudom, hogy meg tudom csinálni, ahogy egyszer majd a legnagyobb álmom is valóra válik: ejtőernyőzni fogok. Élni jó, még akkor is, ha az embert kerekes székbe száműzte a sors.”

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NŐK LAPJA CAFÉ