Akadálymentesítik az élelmiszer-jelöléseketHír | 2014.12.08.

A cél, hogy a vakok és gyengén látók is biztonságosan, a szükséges információk birtokában vásárolhassanak - mondta el a Ma reggelben az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Az agrártárca felügyelete alatt álló Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tavaly elfogadott élelmiszer-biztonsági stratégia keretében meghatározott menetrend szerint folytatja ellenőrzéseit, hogy kizárólag biztonságos és egészséges termék kerülhessen a boltok polcaira – hangsúlyozta az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Ma reggelben.

Zsigó Róbert hozzátette: a stratégia mentén a Nébih szolgáltató hivatallá is szeretne válni, hogy a vállalkozások partnernek tekintsék, a fogyasztók pedig bizalommal forduljanak ide kérdéseikkel, bejelentéseikkel, tájékoztatásért. A lakosság egyébként már most is tehet bejelentéseket a Nébih zöld számán, illetve két napja már egy mobilalkalmazással is, ha nem megfelelő élelmiszerrel találkozik, de a hivatal 2015-ben várhatóan elindíthatja az áruforgalom közúti ellenőrzését is – hangsúlyozta az államtitkár.

Zsigó Róbert a műsorban beszámolt arról is, hogy fontos feladatnak tartják megoldani a termékjelölések akadálymentesítését, hogy a vakok és gyengén látók is biztonságosan, a szükséges információk birtokában vásárolhassák meg az élelmiszert. A témáról a napokban már tartottak is egy kerekasztal-beszélgetést az érintettekkel, ahol hasznos javaslatok hangoztak el. A megoldás persze egy hosszú folyamat, akár évek is kellhetnek hozzá, de az első lépéseket már megtettük – emelte ki Zsigó Róbert, aki abban bízik, egy esztendő múlva eredményekről is be tud majd számolni ezen a területen.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU