Akadálymentesített szálloda épül a Hegyalja Fesztivál területénHír | 2012.07.25.

Vasárnap véget ért a 13. Hegyalja Fesztivál; több mint kétszáz fellépő szórakoztatta a tavalyihoz hasonlatos 85 ezer fős közönséget. A Közelkép igyekezett felmérni a fesztiválnak helyszínül szolgáló Tokaj-Rakamaz közötti strand, illetve a szervezők által biztosított épületegységek akadálymentesítettségét. A terep kihívásait segítő kezek ellensúlyozták, és a jövő ígérete: a Tisza Kemping területén akadálymentesített szálloda épül.

„Bár a fesztivál nem kifejezetten akadálymentesített, ha bármi problémába ütközök, és szólok, azonnal segítenek" – meséli a Közelképnek Zoltán, aki eddig az összes Hegyalja Fesztiválon részt vett; 2003-as balesetét követően pedig már mint mozgáskorlátozott, elektronikus kerekesszékével látogatja meg nap mint nap az eseményt, méghozzá sajtósként. „A haverommal készítettünk egy honlapot, ahová írok a fesztivál eseményeiről. Szerencsére tokaji vagyok, így nem kell azzal vesződnöm, hogy sátorozzak, vagy a tisztálkodást megoldjam. Akadálymentesített zuhanyzó nincs, illemhelyiség valahol a sátrak tengerének közepén a kempingben."

„A Hegyalja fesztivál nem tökéletesen akadálymentesített, de az új Hegy' szálloda már az lesz" – nyilatkozta egy szervező, aki aktívan vesz részt a Tiszaparti fejlesztések alakulásában. A Közelkép azt is megtudta, hogy a Tisza Kemping területén épülő szálloda a fesztivál idején kifejezetten a fesztiválozók számára lenne fenntartva. Található lesz benne mozgássérültek számára is lift és zuhanyzó, akadálymentesített illemhelyiséggel.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG