Akadálymentesítési projektek indultak országszerteHír | 2014.02.15.

A tiszalöki kormányablak átadásánál tábla jelezte: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 372,5 millió forint uniós támogatást nyert “A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázati kiíráson - számol be a szon.hu.

Dr. Vinnai Győző megyei kormánymegbízott közölte, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg tizenhárom járásközpontjában működhet majd kormányablak, további kilencet a járási kirendeltségeken, egyet pedig várhatóan a nyíregyházi vasútállomáson alakítanak ki.

A kormányhivatal közleményéből kiderül: “Az akadálymentesítés olyan tudatos tevékenységek összefoglaló neve, melyek a különféle (fizikai, érzékszervi vagy értelmi) fogyatékossággal élők számára biztosítanak olyan körülményeket, amelyek lehetővé teszik számukra azon tevékenységek elvégzését, amelyben akadályoztatva vannak.

A projekt célja az intézményrendszer teljes körű akadálymentesítése, a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása. A fizikai akadálymentesítéshez tartozik például a parkolók, a rámpák, a széles ajtónyílások, alacsony ügyintézői pultok, mosdók kialakítása, a családbarát környezet és az infokommunikációs hozzáférés biztosítása”. Ezt tapasztalhattuk Tiszalökön is, ahol hétfőtől péntekig 8-20 óráig várja az ügyfeleket az akadálymentesített kormányablak.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: REHABPORTAL