Akadálymentesen üdülhetnek Balatonőszödön a mozgássérültekHír | 2013.05.25.

Ezentúl a kerekesszékesek is kényelmesen üdülhetnek a mozgássérültek igényeinek megfelelően átalakított balatonőszödi Erzsébet Szállodában, minden szolgáltatást akadálymentesen vehetnek igénybe.
Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a korábbi kormányüdülő akadálymentesítő beruházásával kapcsolatosan elmondta: az Erzsébet-program keretében a tavaly megnyitott, közvetlen vízparti, 16 hektáros parkkal rendelkező üdülőkomplexumban a mozgásukban korlátozott kerekesszékes vendégek is minden szolgáltatást akadálymentesen vehetnek igénybe.

Az Erzsébet-program évi hárommilliárd forintos költségvetéséhez képest csekély összegbe, mindössze 15 millió forintba került az akadálymentesítés, ami igazán nem jelentős ráfordítás ahhoz képest, amilyen lehetőséget az átalakítással biztosítani tudnak azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük van rá – hangsúlyozta Nagy Anna.

Mindenhol kerekesszékes közlekedésre méretezett ajtókat építettek be, átalakították a fürdőszobákat, a régi csempéket csúszásgátló, speciális burkolatokra cserélték, kapaszkodókat helyeztek el a WC-kben és a zuhanyzókban, a villanykapcsolókat is alacsonyabbra tették, a vizesblokkokba vészjelzőket építettek be, amelyek a 24 órán át nyitva tartó recepción jeleznek. Az éttermeket rámpákon, csúszásmentes burkolatokon és ugyancsak szélesített ajtókon lehet megközelíteni. Ezekben is akadálymentes mosdókat alakítottak ki, továbbá az átalakításnak köszönhetően a mozgáskorlátozott vendégek ezentúl kényelmesen használhatják a szálloda wellness- és sportrészlegeit - közölte a szóvivő.

A kerekesszékkel közlekedők mozgását megkönnyítő átalakítást követően három akadálymentesített apartmanban pihenhetnek az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatán résztvevők a balatonőszödi Erzsébet Szállodában – tette hozzá.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ