Akadálymentes üdülőkben pihenhetnek a szociális üdülési program résztvevőiHír | 2012.04.24.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megállapodása értelmében a MEOSZ és tagegyesületeinek akadálymentes üdülőiben is pihenhetnek a nyáron azok, akik az Erzsébet-program üdülési támogatásában részesülnek.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében 2 milliárd forint értékben pályázatot hirdetett meg az idei évre a nehéz anyagi helyzetben lévők üdülésének támogatására. A február végén zárult pályázatnak köszönhetően több mint 75 ezer nyugdíjas, fogyatékossággal élő ember, nagycsaládos, illetve szociális-, gyermekjóléti-, és gyermekvédelmi munkavállaló részesül üdülési szolgáltatási támogatásban.

A szociális üdülési program résztvevői a megállapodás eredményeként a MEOSZ és tagegyesületeinek akadálymentes üdülőiben is pihenhetnek. Jelenleg tizenegy ilyen vendégházzal bővült a kör, amelyek jellemzően gyógy- és termálfürdők közelében találhatók. Igalon, Albertirsán, Jászárokszálláson, Borgátán, Mezőkövesden, Zalaegerszegen, Lakitelken, és Hévízen is várja a pihenni vágyókat egy-egy akadálymentes pihenőház, de rekreálódhatnak a MEOSZ Zamárdi Pihenőházában, Bükkösdön, és Mátrafüreden is. A lista várhatóan bővülni fog. Az üdülési szolgáltatásra jogosító "E-szelvények" felhasználásával és a foglalásokkal kapcsolatos részleteket a www.meosz.hu oldalon olvashatják hamarosan az érdeklődők.

A februári pályázaton 21 ezer fogyatékossággal élő ember nyert üdülési támogatást.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ