Akadálymentes sportpályát adtak át a vörösiszap sújtotta DevecserbenHír | 2012.06.26.

A Hétvégi Hagyományőrző Somló Környéki Hetek devecseri rendezvényei között átadott új, akadálymentes sportpálya az EMMI, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Devecser Város Önkormányzata anyagi támogatásával készült el.

A vörösiszap-katasztrófa 2010 októberében Devecser egy teljes városrészét lerombolta. A kármentesítésből, az újjáépítésből a kormány és a karitatív szervezetek egyaránt kivették részüket. A közösségi élet fejlesztését számos beruházás támogatta, így például a gyermekek sportpályája, a Kastélyparkban megtalálható játszótér és a most elkészült akadálymentes szabadidős sportpálya is.

„Pozitív hozzáállás, összefogás és az itt élők rátermettsége kellett ahhoz, hogy az iszapkatasztrófa által sújtott város lakossága új sportpályával gazdagodjon" - mondta el beszédében Füzi Ákos, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportszakmai főosztályvezetője, aki a Sportért Felelős Államtitkárság képviseletében, a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta Devecser első műanyag borítású szabadidős sportpályáját. Az EMMI közel 10,5 millió forinttal támogattaa devecseri akadálymentes sportpálya megépítését.

Az ünnepséggel párhuzamosan Devecserben térségi sportversenyt is rendeztek, délután pedig a Rotary-házban nyílt meg a Makovecz Imre – templomok – részletek vándorkiállítás, amelyen Máté Gábor fotográfus és Dénes György építész fotói tekinthetők meg.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG