Akadálymentes rendőrségi ügyfélszolgálatokHír | 2011.09.08.

Teljesen akadálymentessé alakítják át a rendőrség lenti és zalaszentgróti ügyfélszolgálati irodáját. A munkálatokra 40 millió forintot költenek az Uniótól és a magyar államtól kapott támogatásból.

A napokban kezdődő és év végéig lezáruló beruházásokról a héten tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Az átalakításnak köszönhetően a mozgásukban korlátozott, vak és gyengén látó, valamint hallássérült ügyfelek is akadálytalanul hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, biztonságosan közlekedhetnek az épületben. A tájékozódáshoz például több érzékszervvel olvashatóinformációs táblákat helyeznek ki. A látványelemek még a színtévesztőknek is segítséget nyújtanak. Emellett a gyermekeknek játszósarkuk is lesz.
Mindehhez 11,2 millió forintból a zalaszentgróti rendőrőrsnél az északi, az udvaron át megközelíthető bejáratot alakítják át. Vezetősáv kerül a burkolatra, a bejárati szintkülönbség miatt lépcsőliftet építenek be. Az épület földszintjén az ügyféltér teljes mértékben akadálymentes lesz. Az ügyeleti helyiségben alakítják ki az akadálymentes információs pultot, a nagyothalló készülékekhez mobil indukciós hurok készül. A mellékhelyiség vészjelzőt is kap, hogy a mozgássérültek segítséget kérhessenek, baleset, rosszullét esetén.

Lentiben a kapitányság szomszédságában, a Honvéd utcában építenek ki akadálymentes parkolót, ahonnan szélesített járdán vezetősáv segít eljutni a bejárathoz. Itt az épület bővítésével teremtik meg az akadálymentes ügyfélfogadó teret és mellékhelyiséget; mindezekre 28,8 millió forintot költenek.


Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ