Akadálymentes buli az IH-ban – CsakAzértIs!Esemény | 2014.06.19.

Szeged első akadálymentes buliját szervezik civil szervezetek június 20-án az Ifjúsági Házban – valódi Vak randival, Élő Könyvtárral, kihívásokkal, zenével és tánccal és várnak minden érdeklődő fiatalt.

– Miért furcsa még mindig, hogy a fogyatékossággal élő fiatalok is járnak bulizni? – tette fel a kérdést több szegedi és megyei szervezet képviselője pár hete. A kérdést tettek követték, és rövid szervezés után előálltak az ötlettel: ledöntenek pár tabut, megválaszolnak pár kérdést és megszervezik Szeged első mindenki számára látogatható, elérhető buliját az Ifjúsági házban: ez a CsakAzértIs, az első szegedi akadálymentes buli!

Az est elsődleges célja, hogy rácáfoljon egy sor előítéletre: a mozgássérültek nem csak otthon ülnek; a siketség, vakság nem akadálya, hogy valaki bulizzon egy jót – bármit is gondol a többség... Meg akarjuk mutatni, hogy a mozgássérült és ép fiatalok közt több a hasonlóság, mint a különbség: ezért várunk minden érdeklődőt 2014. június 20-án, pénteken 18.00 órától az Ifjúsági Házba, hogy átélje ezt a világot, részt vegyen egy igazi Vak randin, válogassan az Élő Könyvtárból, vagy csak egyszerűen barátkozzon, bulizzon!

A rendezvényre a belépés ingyenes, sőt: a bejáratnál kihívást választókat (akik szembekötéssel, kerekesszékkel vagy füldugó használatával kipróbálják milyen kihívásokkal élenk együtt embertársaik) WELCOME DRINK-kel jutalmazzuk! A buliban DJ Alma szolgáltatja a zenét.

A szervező szervezetek (A Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány, az Ifjúsági Ház és Rendezvényközpont, valamint az Esélyteremtési Kerekasztal) önkéntesei a buliban részt venni kívánó, de mozgásukban korlátozottakat – illetve azokat, akik nem jártak még az IH környékén – az akadalymentesbuli@gmail.com e-mailre írva Szeged területén térítésmentesen hozzák a buliba – és viszik haza!

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL