Ahol az ajándékvásárlásra is szabadnapot adnak a dolgozóknaHír | 2016.12.20.

A legtöbb munkahelyen 20. után nem történik érdemi tevékenység egy kutatás szerint, úgyhogy akár haza is küldhetnék a dolgozókat. Egy cégnél pedig bevásárló-napokat engedélyeznek a normál szabin felül, hogy ne munkaidőben böngésszék a webáruházak kínálatait.


A legtöbben akár le is húzhatnák a rolót a hét hátralévő részében, mert a munkavállalók fele jellemzően már szabin van, de a másik fele is csak fizikailag van jelen munkahelyén. Fejben már szinte mindenki az ünnepi előkészületekkel foglalkozik, legalábbis erre enged következtetni egy dán startup, a Peakon felmérése. A munkaügyi elemzésekkel foglalkozó cég szerint december közepére a brit munkavállalók 54 százaléka lélekben már kijelentkezett a munkahelyéről. A kutatás szerint millenniumi generációhoz tartozók (az 1980-as, 1990-es években születettek) 60 százaléka december közepére már kikapcsolt, míg a nagy generáció (az 1950-es években születettek) tagjainak 40 százaléka - írja a Bloomberg alapján a Napi.hu.

„Nem arról van szó, hogy direkt szabotálnák a munkát a dolgozók, egyszerűen csak mindenki azon gondolkodik, mivel lepje meg szeretteit és online áruházakban kutakodik ajándékok után. Ennek eredménye pedig meglátszik a termelékenységen” – mondta a Bloombergnek egy New York-i cégnél dolgozó belső auditor.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HVG.HU