Afrika nap a Vakok Állami IntézetébenHír | 2012.11.01.

A fehérbot hetek rendezvénysorozat keretén belül a Vakok Állami Intézete évről-évre megpróbál egy-egy estén valamely országra, kontinensre fókuszálni, hogy bemutassa annak jellegzetességeit, zenéjét, gasztronómiáját, tárgyi kultúráját. A tavalyi keleti teaházat, mely a török kultúrára koncentrált, és a kínai kulturális napot idén október 25-én este az Afrika nap követte, melyre több illusztris személyiség is ellátogatott.

Az Intézmény igazgatóasszonya, Szabóné Berta Irén megnyitója után Takalani Esther Netshitenzhe, Dél-Afrika budapesti nagykövetasszonya mondta el köszöntőjét, ráadásul megpróbálkozott magyar nyelven is elmondani gondolatait, melyet a közönség nagy lelkesedéssel fogadott.

Ezután Balogh Sándor, az Afrikai-Magyar Egyesület alapítója köszöntötte a látássérülteket, majd Dr. Búr Gábor afrikanista, az ELTE egyetemi docense tartott egy hosszabb, sok érdekességgel átszőtt előadást magáról az afrikai kontinensről, az ott élők életéről, kultúrájáról. Előadása után látássérült klienseink megtapogathatták az Afrikai-Magyar Egyesület által, erre az estére felajánlott, eredeti, fából és bronzból készült szobrokat és maszkokat.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: AFRIPORT.HU