Adományvonal július és augusztus hónapban – a látássérültek életminőségének javításáértHír | 2012.07.12.

2012. július és augusztus hónapban a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány célkitűzéseit támogatják azok, akik a 1788-as hello holnap! Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek. Adományvonalat már tízedik éve sikeresen működtető Magyar Telekom fontosnak tartja, hogy támogatásával segítse a hazai egészségügy szolgáltatásainak fejlesztését, az esélyegyenlőség megteremtését.

Jelenleg több mint 83 ezer látássérült ember él Magyarországon, akiknek számos, mások számára ismeretlen nehézséggel kell megküzdeni a mindennapok során. A látó emberek ismeretek hiányában nem tudják, hogyan viszonyuljanak vak embertársaikhoz, akik így sokszor kirekesztetten élnek, egyedül kell boldogulniuk.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány 2006-ban alakult meg azzal a céllal, hogy javítsa a látássérültek életminőségét, és segítse beilleszkedésüket a társadalomba. Fő tevékenységük vakvezető kutyák kiképzése és átadása a vakok számára, hogy ők is szabadabban, nagyobb biztonságban élhessenek. Az Alapítvány hisz abban, hogy a kutya nem csupán segédeszköz, hanem egy olyan társ, aki fogyatékosságával, jó és rossz tulajdonságaival együtt fogadja el és segíti a látássérült embert, páratlan toleranciával viszonyul hozzá bármely élethelyzetben. A vakvezető kutya lehet gazdája szeme, így a biztonságos közlekedés kulcsát jeleni, általa a vak ember számára is kinyílik a világ, életminősége nagymértékben javul. Ráadásul a tapasztalatok szerint a kutyák képesek közelebb hozni vakokat és látókat, segítik a kapcsolatteremtést és az elfogadást, ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy a vakok teljesebb életet élhessenek.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: TELEKOM