A Sziget akadálymentesített kempingje ideális helyszínnek bizonyultEsemény | 2012.08.13.

A Sziget utolsó napjának forgatagában a látogató a legnagyobb nevekkel találkozhatott, hiszen vasárnap lépett fel a The Killers, az LMFAO, a The Ting Tings, és Yonderboi. A fogyatékossággal élő fesztiválozóknak igazi kihívást jelentett egy-egy fesztivál, azonban a Szigeten sokat tettek az akadályok felszámolásáért. A mozgássérülteknek fenntartott kemping ideális helyszínnek bizonyult, az Ability Parkban a látássérült fesztiválozók kísérőszolgálata mellett kerekesszékek javítását is vállalták, sőt idén először a fesztivál belsejéből is indult transzfer a mozgássérült személyek részére.

A korábbi évekhez hasonlóan a Nagyszínpaddal szemben felépített tribün a mozgáskorlátozottak számára nyújt alternatívát a kényelmesebb szórakozásra. „A Parkban dolgozó kollegák egy része kint volt a csütörtöki Tankcsapda koncerten és a tribünön tombolták végig az egészet" - mesélte Nagy Géza, az Ability Park ügyvezető igazgatója. Ahogy Vidó Andrea, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. projektvezetője korábban a Közelképnek elmondta, a fesztivál szabadtériségét és tulajdonosi jogát figyelembe véve nem mindig tudják maradéktalanul teljesíteni az összes felmerülő igényt, azonban a Sziget idén is kitett magáért. Az útvonalak bejárhatóak, a helyszínek pedig egyszerűen megközelíthetőek, ami nagyban megkönnyíti a sérült emberek közlekedését. Ugyanakkor a színpadok és italpultok közül jónéhány szorulna felvezető rámpára, mint például a VOLT Fesztivál Terasz vagy a Rabbit Hole.

A Szigeten 2004 óta jelen lévő, hazai és nemzetközi elismerésekkel jutalmazott Ability Park - amely a fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában szerzett élményeken keresztül mutatja be - több fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezettel karöltve sokat tesz azért, hogy a fesztiválra érkezők a legmagasabb kényelemben részesüljenek. „Az utóbbi öt-hat évben folyamatosan jelen vagyunk idekint, külön területen, a Civil Szigetből kiválva" - mondta el a Közelképnek Nagy Géza.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG