A rokkantkártyák jogtalan használata erkölcsi fogyatékosságHír | 2011.09.21.

Az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint országszerte több mint 650 bűncselekményt követtek el mozgássérült-parkolókártyák jogtalan használatával az elmúlt félévben, ebből 480 eset Budapesten történt. A kormány őszre ígérte a vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát és megújítását, amely során hangsúlyos szerepet kap a parkolókártyák ügye.

A rendőrség adatai szerint 650 rokkantkártyás bűncselekményt követtek el az elmúlt félévben, a mozgássérültek számára kiállítható kártyák tehát nem veszítettek népszerűségükből az egészségesek körében. A hamis vagy jogosulatlanul használt kártyák tulajdonosai akár három évig terjedő szabadvesztéssel sújthatók, azonban a számok ismeretében kijelenthető, mindez aligha fékezi meg a szabálysértőket.

Hetekig húzódó botrány, cikkek hosszú sora szólt azon közéleti személyiségekről, akik az ismertséggel járó társadalmi felelősség kérdését figyelmen kívül hagyva követtek el ilyen jellegű szabálysértéseket. Liptai Claudia tavasszal párszáz forintot spórolt meg egy parkolókártyával, amit a Centrál Színház előtt megállva jogosulatlanul használt, Hajdú Péter pedig több alkalommal foglalt el mozgássérültek számára kijelölt helyet autójával. A politikusok közül februárban Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ugyancsak mozgássérült-helyre parkolt.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG