A Nemzeti Vágta továbbra is támogatja az esélyegyenlőségetHír | 2012.06.16.

Ötödik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb lovas rendezvényeként számon tartott Nemzeti Vágtát a Hősök terén szeptember 15-16 között. A szervezők módosították a versenykiírást, így idén az ország összes lótartója és lovasa képviseltetheti magát a megmérettetésen. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is biztosítanak akadálymentesen megközelíthető helyeket és ingyenes belépést a mozgássérültek emberek számára.

A Nemzeti Vágtán 2012-ben bármilyen fajtájú és nemű, öt éves, vagy annál idősebb lóval el lehet indulni (kivéve az ismeretlen származású, valamint az argentin póló póni, Akhal tekini, angol telivér, verseny félvér fajtájú, vagy genetikailag ide sorolható lovakat). „Eddig 200-300 angol telivérből lehetett győzelmi esélyre méltó lovat keresni, a jelenlegi versenyszabállyal viszont több, mint 5000 lóból lehet megfelelőt találni. 2012-ben így sokkal több lótulajdonos és lovas kerülhet bele a Nemzeti Vágta vérkeringésébe" – tudta meg a Közelkép Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatótól.

A Vágta kísérő programjainak összeállítása ugyan jelenleg még folyamatban van, de az már biztos, hogy idén is lesz Kocsitolóverseny, Fogatvágta, lovasbemutató, Kishuszár vágta, illetve tervezik a Bajnoki Jótékonysági Sztárfutamot, ahol az eddigi évek győztes sztárjai mérkőznének meg egymással. Továbbá a Vágta fontos partnerének számító Magyar Lovasterápia Szövetséggel is felveszik a kapcsolatot, hogy a lehetséges együttműködés feltételeiről tárgyaljanak. Az Országkonyhának, valamint a települések bemutatkozó sátrainak helyet adót Vágta korzót az Andrássy út helyett az 56-osok terén állítják fel, míg a lovak a műjégpálya területén fognak állomásozni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG