A mozgássérültek is szeretnek divatosan öltözniEsemény | 2012.01.28.

Divattal az esélyegyenlőségért címmel, profi és mozgássérült modellek részvételével tartottak divatbemutatót Budapesten. A rendezvény ötletgazdája és háziasszonya Jaksity Kata, jószolgálati nagykövet volt.

- Két-három éve kerültem kapcsolatba a kerekesszékesekkel – mondja Jaksity Kata. - Akkor vettem részt először egy kifejezetten mozgáskorlátozottaknak szóló divatbemutatón. Azóta dolgoztam azon, hogy egy olyan bemutatót szervezzek, amelyen egészséges emberek és mozgáskorlátozottak egyaránt részt vesznek. A célom az volt, hogy felhívjam a figyelmet: a mozgáskorlátozottak is ugyanolyan emberek, mint bárki más, ők is szeretnek öltözködni.

- Bár korábban már vettem részt hasonló rendezvényen, ez volt az első, ahol az egészséges és mozgássérült modellek együtt léptek kifutóra - mondja Almási Niki, mozgássérült modell. Niki elmondása szerint kerekesszékesként csak a nadrágokkal szokott problémája lenni a vásárláskor. - Mivel ülök, egy kicsit más fazonra van szükség, mint a járni képes embereknek esetében. Nem mutat szépen, ha a nadrág elől felcsúszik a derekam fölé. Néha azért próbálok bevásárlóközpontokban is vásárolni, a próbafülkék azonban gyakran túl szűkösek egy kerekesszékkel közlekedő számára. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a kezdeményezésnek, élvezetes volt, és jó lenne, ha lennének ilyen, mozgáskorlátozottakat is megszólító rendezvények. - mondja Almási Niki. – Hiába, nő vagyok, imádom a divatot!

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HELYI TÉMA ONLINE