A közszférában kapnának munkát a rokkantnyugdíjasokHír | 2012.08.02.

A KDNP markánsan képviseli a gyermekes családok érdekeit - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Harrach Péter frakcióvezető, aki arról is beszélt, javaslatot tettek arra, hogy a volt rokkantnyugdíjasok könnyebben kaphassanak munkát.

A lapnak a politikus úgy fogalmazott: a kormány az unión belül erőteljesen képviseli a nemzeti érdekeket, az unió által gyakran diktált feltételek helyett a magyar valósághoz illeszkedő döntéseket hoz. Szerinte erre jó példa a munkahelyvédelmi csomag is, amelynek megalkotásából a kereszténydemokraták is kivették a részüket.

Mint mondta, a KDNP javasolta a gyedről, gyesről visszatérő kisgyermekes anyák munkahelyi elhelyezkedését segítő munkabérköltség-csökkentést, amely azt jelenti, hogy a munkáltatójuknak nem kell utánuk járulékot fizetni. Emellett ők indítványozták a tartósan munkanélküliek elhelyezkedését segítő munkabérköltség-csökkentést. Ezen kívül több szociális kezdeményezéssel éltek az Orbán Viktor miniszterelnökkel való július közepi egyeztetésen.

Az interjúból kiderül: arra is javaslatot tettek, hogy azok a rokkantnyugdíjasok, akik kikerültek az ellátórendszerből, könnyebben kaphassanak munkát. - A miniszterelnök támogatta, hogy ezeknek az embereknek olyan munkahelyeket hozzunk létre, amelyek államilag támogatottak. Ők az állami cégeknél, önkormányzatoknál vagy akár a minisztériumokban legalább annyi pénzért dolgozhatnak majd, mint amennyit a nyugdíjuk biztosított számukra - fogalmazott Harrach Péter.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL