A huszadik VOLT fesztivál a fogyatékossággal élő vendégeket is várjaEsemény | 2012.06.06.

Huszadik alkalommal költözik Sopronba a VOLT fesztivál, melyen a kerek évfordulóra tekintettel minden eddiginél több külföldi és hazai sztár áll majd színpadra. Kulturális programok terén kiemelt szerephez jutnak idén a filmek, a képzőművészet és az irodalom. A szervezők a fogyatékos vendégek gondtalan szórakozására is gondoltak: akadálymentes mosdókkal és VIP szektor mellett felállított tribünnel várják őket.

A fesztivál minden eddiginél több külföldi előadót tud idén felsorakoztatni. A teljesség igénye nélkül itt lesz a Lostprophets, a Snow Patrol, a Simlpe Plan és visszatérő vendégként a Faith No More. A nemzetközi sztárok mellett a magyar zenei élet krémje is képviselteti magát a VOLT-on. Négy nap alatt 10 színpadon több mint 200 zenekar és dj fog zenélni.

Az ígérethez híven három exkluzív koncertnek is helyet ad majd a Lővérek. Egy év szünet után itt mutatja be új szintitpop programját Ákos, aki régi dalait átdolgozva fergeteges látványvilággal kápráztatja el a közönséget. De különleges koncerttel készül Yonderboi és a Sex-e-Pil is erre az alkalomra.

A jótékonyság jegyében négy nap alatt 20 képzőművészeti alkotás készítenek majd neves művészek keze alatt a felvonuló alkotócsoportok. Négy helyszínen építenek virággal díszített alkalmi műtermeket, ahol egyedi fából készült virágokat készítenek majd a művészek. A remekeket a karácsonyi időszakban árverezik el, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordítják. Hogy kinek a részére utalják a támogatás, arról a fesztiválozók dönthetnek.

A VOLT fesztivál a fogyatékos vendégek gondtalan szórakozásával is törődik. A szervezők a Közelkép kérdésére elmondták, hogy akadálymentesített WC-kel, mosdókkal várják a mozgáskorlátozott embereket, a VIP szektor mellett felállított tribünről pedig a kerekesszékkel érkezőknek is teljes élményt nyújtanak majd a koncertek. 

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG