Keller Péter: A vízben egyenlő vagyok másokkalHír | 2015.01.15.

Hálás a Győri Zabolátlan Sportegyesület tagjainak és új edzőjének egy nagy összegű támogatásért Keller Péter.

A többszörös országos bajnok paraúszó boldog, mert ennek segítségével új lendületet kapott és összeegyeztetheti egyetemi tanulmányait a sporttal. Az úszó vágya, hogy mozgássérült csapattársai is támogatást kaphassanak.

– Számomra az úszás esély, lehetőség, egészség, szenvedély és kikapcsolódás: a vízben egyenlő vagyok az egészséges úszókkal is.

Óriási sikerélmény, amikor lehagyom a többieket. Ilyenkor magamnak és a környezetemnek is bizonyíthatok – vallja csillogó szemekkel a paraúszó Keller Péter, akit nem várt meglepetés ért a győri Aqua Sportközpont átadóján. A Győri Zabolátlan Sportegyesület szenior úszói ugyanis összefogtak és nevezési díj címén egy nagy összeget gyűjtöttek össze húszéves sporttársuk javára, miután Petrov Iván edzőtől megtudták, az ígéretes tehetségnek gondot okoz eljutni az edzésekre vámosszabadi otthonából.

– A sportközpont megnyitóján úszóversenyt is rendeztek. Éppen a rajthoz készülődtem, amikor Iván – aki Jakabos Zsuzsa, Sors Tamás mestere s több paraúszót is edzett korábban – megkért, miután túl vagyok a futamokon, keressem fel őt. Az irodájában várt a Zabolátlanok egyik képviselőjével és átadták számomra az összeget. Sőt, a szenior úszók felajánlották, néhány edzés előtt saját autójukkal jönnek el értem. Nem akartam hinni a szememnek és a fülemnek. Sosem kaptam még ilyen támogatást senkitől. Sokan mellettem állnak és biztatnak, hogy jó úton haladok, de anyagilag ők nem támogatnak. Boldog vagyok és hálás – mondja a mérnök informatikusnak tanuló Péter.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KISALFOLD.HU