“A világ leglelkesebb munkavállalói”: Fogyatékossággal élő alkalmazottak kávézókban és éttermekbenHír | 2016.02.02.

A múlt hónapban tanulási nehézségekkel és fejlődési lemaradással élő (értelmi fogyatékos) alkalmazottakkal működő kávézót nyitott a Wright család Észak-Carolinában, Wilmingtonban.  A vállalkozás elindítását két Down-szindrómás gyerekük, Beau és Bitty inspirálta.

A család lehetőséget szeretne teremteni, hogy a tanulási nehézségekkel élő emberek dolgozhassanak és eltarthassák magukat.

 – Ennek az álomnak a valóra váltásán már régóta dolgozunk, és most, hogy végre beköszöntött ez a nap, szinte összeroppantja az embert – nyilatkozta Beau kávézójának alapítója, Amy Wright. – Úgy érzem, mintha már 24 órája sírnék az örömtől. A megnyitó ünnepségen kb. 200 rendelést kaptunk az első órában.

 – Rengeteg a dolgunk – teszi hozzá Matt Dean, a kávézó egyik pénztárosa – Imádom.

 – Végig éreztük a közösség támogatását – mondja Amy – Azt szoktuk mondani, hogy valahányszor egy ember belép az ajtón, látszik, hogy egy újabb szív nyílik meg.

 A kávézó Wrighték 11 éves fia, Beau után kapta a nevét. Bár ő egyelőre nem keres munkát, a szülők tisztában vannak vele, hogy a Down-szindrómásoknak és más fogyatékossággal élőknek szüksége van munkahelyekre.

 – Azt gondoltuk, hogy Beau kávézója nagyszerű eszköz lesz, hogy munkalehetőségeket teremtsünk – véli Amy. – Ugyanakkor a közösséget is összehozza, és mindenkinek megmutatja, milyen remekül dolgoznak a munkavállalóink.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: DOWN BABA